Clik here to view.

צילום: אבי אוחיון, לע"מ
חברת Quantum Source Labs הישראלית (קוונטום סורס), שמפתחת טכנולוגיה למימוש מחשבים קוונטים פוטוניים, הודיעה היום (ב') על הצטרפותו של ראש ממשלת ישראל לשעבר נפתלי בנט כחבר דירקטוריון של החברה: "כישוריו וניסיונו הרב של מר בנט יסייעו לחברה במשימתה לקידום טכנולוגיות מחשוב קוונטי פורצות דרך ועיצוב פני עתיד התחום כולו" נכתב בהודעת החברה.
המחשבים הקוונטים הקיימים כיום מכילים רק עשרות עד מאות קיוביטים, וזה אומר שיש להם יכולת התמודדות מוגבלת מאוד עם שגיאות. זו אחת הסיבות גם שטרם נמצאו שימושים מסחריים אמיתיים ומעניינים למחשוב הקוונטי, וכדי להגיע לשלב הבא, יש צורך במחשבים בעלי מיליוני קיוביטים עם יכולת תיקון שגיאות. כאן נכנסת התפיסה של מחשבים קוונטיים גדולים המבוססים על קיוביטים פוטוניים. הרעיון אינו חדש והוא כרגע תקוע בצוואר בקבוק של ייצור פוטונים בודדים ושזירה שלהם: "התהליכים המקובלים והידועים משתמשים בטכניקות בעלות אחוז הצלחה נמוך מאד, מה שמצריך שכפול מערכות, ומימושם של מנגנוני שליטה מורכבים" – אמר לנו בעבר עודד מלמד, מייסד משותף ומנכ"ל קוונטום סורס. במילים אחרות, אם נמשיך בארכיטקטורה ובשיטות של היום, יתפוס מחשב פוטוני עם מיליוני קיוביטים שטח של אולם כדורסל. הטכנולוגיה של קוונטום סורס רוצה לעשות את זה אחרת: "היא משלבת שבבים אופטיים עם אטומים בודדים לכודים, ומאפשרת לייצר פוטונים וגם לשזור אותם בסיכויי הצלחה גבוהים מספיק כדי לעבור את הסף הנדרש לקוד תיקון השגיאות" הסביר בעבר בשיחה עם גיקטיים. על פי החברה, בעזרת הטכנולוגיה שלה ניתן יהיה לייצר מחשב קוונטי גדול ומתוקן שגיאות בחמישה סדרי גודל בהשוואה לארכיטקטורות הקודמות.
בתגובה להצטרפותו לדירקטוריון החברה, אמר ראש הממשלה לשעבר, נפתלי בנט: "מחשוב קוונטי היא טכנולוגיה עם פוטנציאל משמעותי לקדם את עולמנו ולהשפיע על חיינו. בהיותנו אומת הייטק, יש ביכולתה של ישראל הזדמנות להוביל בתחום חדשני ופורץ דרך זה. אני מאמין שלצוות קוונטום סורס יהיה חלק משמעותי בהובלת פיתוח התחום וקידומו". בנט אינו חדש לתחום ההייטק וההצטרפות לדירקטוריון קוונטום סורס מהווה חזרה לתחום אחרי השנים שבהן היה פוליטיקאי. למרות שלא הגיע מרקע טכני, ב-1999 הוא היה חלק מההקמה של סטארטאפ אבטחת המידע Cyota שנמכר ב-145 מיליון דולר ל-RSA ב-2005. הוא גם הספיק לכהן בתור מנכ"ל Soluto הישראלית לתקופה קצרה – עוד לפני שזו עשתה אקזיט והפכה למרכז פיתוח (שנסגר בשנה שעברה).
עודד מלמד, מייסד משותף ומנכ"ל קוונטום סורס, אמר בתגובה למינוי: "אנו מברכים על הצטרפותו של נפתלי בנט לדירקטוריון החברה. מר בנט שותף לחזוננו כי לטכנולוגיות המחשוב הקוונטיות פוטנציאל לחולל שינוי בתחומים רבים החשובים לחיינו. למר בנט רקע טכנולוגי ויזמי עשיר, וניסיון בינלאומי רחב ועמוק. הצטרפותו למאמץ הינה בעלת ערך משמעותי לחברה, בעודנו מתקדמים לפרוץ את גבולות הטכנולוגיה המוכרת."
קוונטום סורס גייסה מיום הקמתה ב-2021 כ-27 מיליון דולר מ-Grove Ventures, Pitango First, Eclipse, Dell Technologies Capital, ו-10D.
The post בנט חוזר להייטק: ראש הממשלה לשעבר מצטרף לסטארטאפ מחשוב קוונטי ישראלי appeared first on גיקטיים.